Снимка БулфотоЗададоха неудобен въпрос на Стойчо Кацаров.Върховната административна прокуратура изиска информация

...
Снимка БулфотоЗададоха неудобен въпрос на Стойчо Кацаров.Върховната административна прокуратура изиска информация
Коментари Харесай

Прокуратурата: Кацаров, как следиш за фалшиви COVID сертификати

Снимка Булфото

Зададоха неуместен въпрос на Стойчо Кацаров.

Върховната административна прокуратура изиска информация от служебния здравен министър за това дали има написани правила за банкет на деца с ковид в болници и регламентирано ли е използването на щадящи проби в детски колективи.

Причината е значителното увеличаване на заболеваемостта от COVID-19 във възрастовата група 0-19 години.

ВАП предлага на министъра да реши предприемане на дейности, свързани с организацията и успеваемостта на контрола на осъществяването и неизпълнението на заповеди за към този момент въведени противоепидемични ограничения, в границите на пълномощията му, за ограничение на разпространяването на ковид и вярно и навреме лекуване на заболелите.

Прокуратарата е поискала от служебния здравен министър и информация за това дали има заповед за надзор на имунизационния процес - какво гласи тя и дали се извършва, респективно за установени нарушавания и ограничения за отстраняването им, както и за  " издаване " на документи, без да е осъществена имунизация. Има ли наредба при положение на " пробив на имунизацията ", дали това се изследва и по какъв ред.

Министърът на опазването на здравето би трябвало да отговори и дали има акт за инспекция на лица с имунизационен сертификат (дали имат действително сложени ваксини) и по какъв начин се регламентира това. Следва да се обясни и издаван ли е правилник за надзор във връзка с лабораториите, които вършат проби за ковид. Министърът би трябвало да изпрати и информация дали се урежда осъществяване на разбор на аргументите на високата смъртност на болни с ковид у нас и търсят ли се благоприятни условия за смяна на тази наклонност, както и дали са регламентирани медицински практики за лекуване и банкет в лечебни заведения.

Министерството на здравеопазването би трябвало да изпрати информация до ВАП в къс период, пише
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР